Zpět na novinky Dny francouzské kuchyně – restaurace Aquarium Hradec Králové

Restaurace Aquarium v Hradci Králové Vás zve na Dny francouzské kuchyně / French cuisine. Od 15. do 28.července 2019.

Předkrmy / Starters

Uzený pstruh /60g/ s chlazenou polévkou „vichysoisse“ a kapary

Smoked trout /60g/ with chilled „vichysoisse“ soup and capers

Sommeliér doporučuje: Mülller Thurgau (polosuché)                   110 Kč

 

Grilovaná kachní „foie gras“ /50g/ s marmeládou z jahod a čokolády

Grilled duck „foie gras“ /60g/ with strawberry and chocolate marmelade

Sommeliér doporučuje: Cava Semi-seco                 230 Kč

 

Hlavní jídla / Main cources

Salát „Nicoise“ s grilovaným tuňákem /80g/ a estragonovým vinaigrettem

Salad „Nicoise“ with grilled tuna /80g/ and tarragon vinaigrette

Sommeliér doporučuje: Jané Ventura Vinyes Blanques          295 Kč

 

Kachní prsa na medu /200g/ s restovaným mladým zelím, hroznovým vínem,

bramborami grenaille a omáčkou Bordelaise

Honey glazed duck breast /200g/ with pan-roasted cabbage, grapes, potatoes grenaille

and red wine sauce

Sommeliér doporučuje: Mineral De Montsant           385 Kč

 

Dezert / Dessert

Čokoládové lanýže a makronky

Chocolate truffles and macaroons

Sommeliér doporučuje: Sherry Pedro Ximenez 20 y.o.                110 Kč

www.aquarko.cz

Další pořádané kulturní akce

Ewa Farna – Málo se známe Tour 2019

V úterý 22.října 2019 přijďte na koncert Ewa Farná – Málo se známe Tour 2019. Místo konání: PETROF Gallery, Hradec Králové. Začátek v 19:30 hodin. Funtastic Agency ve spolupráci s PETROF Gallery vás zvou na koncert Ewy Farne. Zpěvačka se rozhodla po celý rok 2019 omezit počet venkovních vystoupení na […]

JIŘÍ KOLBABA – FOTOGRAF NA CESTÁCH – SPLNĚNÝ SEN

Ve středu 23.října 2019 přijďte na přednášku: Jiří Kolbaba – Fotograf na cestách – splněný sen. Místo konání: Adalbertinum Hradec Králové. Začátek v 18:00 hodin. Fotograf na cestách – splněný sen V tomto nestandardním pořadu představí cestovatel množství snímků přírody, lidských tváří, zvířat a situací ze všech šesti kontinentů planety. […]

Zvěřina z našich lesů / Local venison – restaurace Aquarium Hradec Králové

Zvěřina z našich lesů / Local venison 21. – 27. říjen 2019 Předkrmy / Starters „Tlačenka“ z divočáka /80 g/ s francouzskou hořčicí a marinovanou zeleninou Wild boar terrine /80 g/ with french mustard and marinated vegetables Sommeliér doporučuje: Riesling Feinherb 130 Kč Srnčí carpaccio /50 g/ s petrželovým pyré, […]

Zpět na novinky