Rychlé a pomalé potraviny
- Datum konání: 13. 05. 2019
- Začátek akce: Od 17:00 do 18:30
- Místo konání: Víceúčelový sál Centra celoživotního vzdělávání
- Typ akce: Přednáška
Sníme-li potravinu, která má vysoký glykemický index, velmi brzy po jídle dostáváme hlad a často i chuť na sladké. V nejhorším případě obojí. Proto se často doporučuje jíst potraviny s nízkým glykemickým indexem. Jsou tedy potraviny s vysokým glykemickým indexem špatné? Co to vlastně je glykemický index a jak funguje? Jsou cukry a sacharidy to samé? Co se děje s naším tělem, když konzumujeme sacharidy? Jak analyzovat glykemickou nálož a jak vybírat potraviny pro specifické skupiny (diabetici, sportovci,…)? Jak sestavovat vhodné kombinace potravin? Jak je to s rychlostí vstřebávání všech nutrientů? Na tyto a další otázky vám odpoví MUDr. Tomáš Soukup, Ph.D. Pořádáno S PODPOROU MĚSTA HRADEC KRÁLOVÉ. Vstupné 40 Kč.