Ve dnech od 29. červenec – 11. srpen 2019 přijďte do restaurace Aquarium v Hradci Králové na Dny španělské kuchyně.
Tapas z Andaluzie / Andalusian snack
„Salpicón“ salát z mořských plodů se zeleninou a octem Pedro Ximenéz
„Salpicon“ seafood salad with vegetables and vinegar Pedro Ximenez
Sommeliér doporučuje: Cava Brut 130 Kč
Pečená paprika plněná treskou a krevetami s paprikovou omáčkou a koprem
Roasted pepper stuffed with cod fish and prawns with roasted pepper sauce and dill
Sommeliér doporučuje: Jané Ventura Vinyes Blanques 150 Kč
„Salmorejo“ chlazená rajčatová polévka se šunkou Jamón Serrano
„Salmorejo“ chilled tomato soup with dried spanish ham 85 Kč
„Patatas Bravas“ smažené brambory s uzenou paprikou a omáčkou „Ali-oli“
„Patatas Bravas“ fried potatoes with smoked pepper and sauce „ali-oli“ 75 Kč
Paella / Paella
(vhodné pro 2 osoby, doba přípravy 40 minut)
„Paella de Marisco“ – ryby a plody moře, šafrán, zelenina, rýže
„Paella de Marisco“ – fish and seafood, saffron, vegetables, rice (for 2 person)
Sommeliér doporučuje: Jané Ventura Vinyes Blanques 760 Kč
Dezert / Dessert
„Créma Catalana“ pomerančový krém se skořicovou oplatkou a kandovaným pomerančem
„Crema Catalana“ orange cream with cinnamon cracker and candied orange
Sommeliér doporučuje: Legendario Elixír 95 Kč