V restauraci U RŮŽE v Hradci Králové nově nabízíme VINOTÉKU – ENOTÉKU.
Nabízíme skvělá vína a luxusní destiláty těchto výrobců.
Vína těchto viařů:
Rodinné BIO vinařství, hospodařící na 12 ha vinic na Kraví Hoře u Znojma.
Kromě tradičních bílých, růžových a červených vín vyrábí i vína speciální jako vína ledová, vína zrající na kvasnicích a v dubových sudech (Sur lie), vína likérová (Šaler) a vína přírodní, vyráběná ze šlapaných hroznů a kvašená divokými kvasinkami (Edelspitz).
Vyhlášeným červeným vínem je rodinné cuvée Gryllus, zrající rok v malých dubových sudech.
Pod značkou Der Ilgner, odkazující na rakouské kořeny jednoho ze spolumajitelů, jsou na trh uváděny Meruňkový nektar a Bezový sirup.
Jsme malé rodinné vinařství, které sídlí v jihomoravské obci Rakvice, nedaleko dalších vinařských obcí Velké Bílovice a Velké Pavlovice a také v blízkosti Lednicko-Valtického areálu.
Vinařství jsme založili společně s bratrem Markem v roce 2005. Dnes obhospodařujeme asi 6,5 hektarů vinohradů hlavně ve viničních tratích kolem Rakvic, snažíme se vyrábět vína menších šarží, ale co nejpoctivěji tak, abychom vytvořili kvalitní, svěží, a chutná vína. Při výrobě využíváme moderní metody řízeného kvašení, u bílých vín, stejně tak se snažíme věnovat pečlivé výrobě červených vín.
Bunžova vína se vyznačují plnou, svěží a kořeněnou chutí a oblíbili si je vinaři až v dalekém Japonsku. Rodinné vinařství o 4 viničních tratích se rozkládá na 17 hektarech jižních a jihozápadních svahů u Bzence, na kterých se zkušené vinohradnice starají o hrozny tradičních moravských odrůd.
ENOTÉKA
Pálenice
Dominantou Centra slováckých tradic je pálenice Skanzen.
Pálenice SKANZEN láká na proces pálení ovoce v moderním pojetí, druhá úspěšná sezóna pěstitelského pálení je za námi! Na vlastní oči uvidíte nádhernou dvoukotlovou pěstitelskou pálenici o objemu 300l, ale i pětistupňovou kolonu na 170l. Vlastní provoz doplňuje degustační expozice pálenek – slivotéka. V této chvíli je již pálenková stezka spuštěna, kde v dávkovacích automatech v cihlovém sklepě, najdete soukromí pro ochutnávání těch nejlepších slivovic a likérů českých lihovarů. Návštěvníci se mohou nejen seznámit s procesem pálení ovoce a historií vinařství, ale zároveň mohou ochutnat produkty typické pro místní kraj – ovocné destiláty a víno.
Rodinná tradice z Jílovic
Kvalitní a jemné destiláty z rodinného lihovaru s rodinnou recepturou a moderní technologií výroby. Vybrané ovoce, pečlivě řízený proces kvašení, několikastupňové destilace a stárnutí alkoholu. Pro mlsné jazyky výjimečná dobrota.
Otvírací doba:
Po-Čt 11:00 – 22:00
Pá 11:00 – 24:00
So 11:00 – 22:00
Ne 11:00 – 15:30
Adresa:
Pražská 71
500 04 Hradec Králové
Mobil: +420 702 016 700
Telefon: 495 535 527
Email: info@uruze.cz
Web: www.uruze.cz