Restaurace Aquarium v Hradci Králové Vás zve na Dny francouzské kuchyně / French cuisine. Od 15. do 28.července 2019.
Předkrmy / Starters
Uzený pstruh /60g/ s chlazenou polévkou „vichysoisse“ a kapary
Smoked trout /60g/ with chilled „vichysoisse“ soup and capers
Sommeliér doporučuje: Mülller Thurgau (polosuché) 110 Kč
Grilovaná kachní „foie gras“ /50g/ s marmeládou z jahod a čokolády
Grilled duck „foie gras“ /60g/ with strawberry and chocolate marmelade
Sommeliér doporučuje: Cava Semi-seco 230 Kč
Hlavní jídla / Main cources
Salát „Nicoise“ s grilovaným tuňákem /80g/ a estragonovým vinaigrettem
Salad „Nicoise“ with grilled tuna /80g/ and tarragon vinaigrette
Sommeliér doporučuje: Jané Ventura Vinyes Blanques 295 Kč
Kachní prsa na medu /200g/ s restovaným mladým zelím, hroznovým vínem,
bramborami grenaille a omáčkou Bordelaise
Honey glazed duck breast /200g/ with pan-roasted cabbage, grapes, potatoes grenaille
and red wine sauce
Sommeliér doporučuje: Mineral De Montsant 385 Kč
Dezert / Dessert
Čokoládové lanýže a makronky
Chocolate truffles and macaroons
Sommeliér doporučuje: Sherry Pedro Ximenez 20 y.o. 110 Kč