Pivovar Luční Bouda je od Hradce Králové vzdálen 91 km, což je hodina a 45 minut cesty autem. Směrem na Hořice, Úlibice, Nová Paka, Studenec, Vrchlabí, Špindlerův Mlýn.
Zajímá vás, jak se se vyrábí pivo v nejvýše položeném evropském pivovaru? Chcete ochutnat navařená piva přímo z tanků? Zveme vás na prohlídku …
Pojďte se s naším sládkem vydat do varny pivovaru a našich sklepů. Čeká vás procházka běžně nedostupnými prostory, kde se pivo vaří, scezuje, zchlazuje, kvasí i dozrává.
Pochopte rozdíl mezi slovy: kvas, slad, mláto, spilka, mladina a mnoha dalšími pivovarnickými slůvky.
Zážitek obsahuje:
-přibližně 40 minutový okruh zázemím pivovaru s výkladem
-degustaci navařených piv
-ochutnávka surovin pro výrobu piva a meziproduktů
Místo konání: Luční bouda
Čerpání zážitku: Celoročně
Cena:
150 Kč, děti od 3 do 12 let 50 Kč, do 3 let zdarma.
Telefon: +420 733 740 888
Email: info@lucnibouda.cz
Pivovar
Pro ty, kteří rádi experimentují, točíme několik druhů piva PAROHÁČ, takže si každý přijde na své. Vyzkoušet můžete tedy nejen klasický světlý či polotmavý ležák, ale i tmavý či pšeničný speciál a svrchně kvašené pivo britského typu Indian Pale Ale. Pokud se chcete o pivu PAROHÁČ dozvědět více, můžete absolvovat prohlídku pivovaru spojenou s ochutnávkami.
A proč se majitelé Luční boudy rozhodli nazvat nové pivo PAROHÁČ? V okolí Luční boudy se pohybuje stádo asi sto padesáti kusů jelení zvěře. Ty lze večer nebo časně ráno pozorovat z terasy Luční boudy, jak přechází na Studniční horu. Večer stačí otevřít okno z pokoje a naslouchat jejich hlasitému troubení, při kterém se snaží upoutat pozornost samic a udržet tak své stádo pohromadě. Tento jev můžeme nejčastěji zaslechnout při svítání nebo naopak při soumraku, kdy jsou jeleni nejaktivnější.
Pivo se vaří 2–3 rmutovým způsobem klasickou technologií ve varně o objemu cca 500 l, kdy jedna várka trvá cca 10 hodin. K vaření používáme vodu z pramene Bílého Labe.
Blahodárné vlastnosti piva PAROHÁČ můžete také načerpat v našich pivních lázních.
Varna pivovaru je umístěna v prostoru bývalé vinárny, která je vyzdobena historickou freskou z roku 1940, která skvěle podtrhuje krásu měděných varen.
PRODUKTY:
– PAROHÁČ světlý a polotmavý ležák
– PAROHÁČ tmavý speciál
– PAROHÁČ pšeničný speciál
– PAROHÁČ speciál Indian Pale Ale
– a příležitostně například zázvorový speciál.
ZDROJ: http://www.lucnibouda.cz/