Zpět na novinky Dny živé archeologie – Zručnost Keltů

O víkendu 13. a 14. července 2019 přijďte do Archeoparku Všestary u Hradce Králové na Dny živé archeologie – Zručnost Keltů.

Do pravěké Evropy Keltové přinesli řadu novinek. Jakých?
Otevírací doba: SO – 9:00-18:00, NE – 9:00-16:00

(program bude průběžně doplňován a zpřesňován)

– Komentovaná interaktivní projekce k tématu (10:00 a 14:00).
– Setkání s Keltským válečníkem (11:00 a 15:00).
– Redukce železné rudy v hutnické peci prováděná odborníky z Belgie.
– Slévání bronzu prováděné belgickými odborníky.
– Ukázka výroby skleněných šperků.
– Barvířství rostlinami – tvorba vlastního vzorníku + malba na obličej.
– Dílna keltského kováře.
– Komentář k výpalu keltské keramiky ve dvoukomorové peci.
– Pletení vrbových košíků.
Občerstvení U Člunu: vepřová kýta, domácí limonády, pivo

Fotografie pořízené pracovníkem archeoparku můžou být použity k propagaci.
Změna programu vyhrazena.

více info

Další pořádané kulturní akce

Ewa Farna – Málo se známe Tour 2019

V úterý 22.října 2019 přijďte na koncert Ewa Farná – Málo se známe Tour 2019. Místo konání: PETROF Gallery, Hradec Králové. Začátek v 19:30 hodin. Funtastic Agency ve spolupráci s PETROF Gallery vás zvou na koncert Ewy Farne. Zpěvačka se rozhodla po celý rok 2019 omezit počet venkovních vystoupení na […]

JIŘÍ KOLBABA – FOTOGRAF NA CESTÁCH – SPLNĚNÝ SEN

Ve středu 23.října 2019 přijďte na přednášku: Jiří Kolbaba – Fotograf na cestách – splněný sen. Místo konání: Adalbertinum Hradec Králové. Začátek v 18:00 hodin. Fotograf na cestách – splněný sen V tomto nestandardním pořadu představí cestovatel množství snímků přírody, lidských tváří, zvířat a situací ze všech šesti kontinentů planety. […]

Zvěřina z našich lesů / Local venison – restaurace Aquarium Hradec Králové

Zvěřina z našich lesů / Local venison 21. – 27. říjen 2019 Předkrmy / Starters „Tlačenka“ z divočáka /80 g/ s francouzskou hořčicí a marinovanou zeleninou Wild boar terrine /80 g/ with french mustard and marinated vegetables Sommeliér doporučuje: Riesling Feinherb 130 Kč Srnčí carpaccio /50 g/ s petrželovým pyré, […]

Zpět na novinky